Gruppanslutning bredband

Styrelsen undersöker intresset för gruppanslutning av bredband inom föreningen.

Alla medlemmar har fått en informationsblankett/enkät i brevlådan, den kan även laddas ner härifrån.
Vänligen fyll i och lämna enkäten i föreringens brevlåda senast 2017-03-13
Detta för att vi ska få ett bra underlag och möjlighet att klargöra om intresse finns.

 

Tycker du att föreningen ska installera ett nytt fastighetsnät för bredband?

 

Fastighetsnät för bredband via fiber – vad är det?

Du har kanske märkt att hemsidor och tjänster på Internet blir alltmer krävande och tekniskt avancerade. Nu finns möjligheten för oss att framtidssäkra, och likväl höja värdet, på både fastigheten och din egen lägenhet. Genom installerandet av ett nytt fastighetsnät äger vi tillgång till bredband via fiberoptik, en mycket kraftfull uppkoppling till Internet. Det innebär att du aldrig behöver oroa dig för att kapaciteten inte ska räcka till.

Gruppanslutning bredband

Gruppanslutning för bredband har blivit den vanligaste bredbandslösningen för bostadsrättsföreningar runt om i Sverige. Gruppanslutning innebär att bostadsrättsföreningen köper in bredband till alla hushåll med kollektiv rabatt. Detta är den fördelaktigaste lösningen sett till kvalité, bredbandshastighet och pris. Väljer vi att gå vidare med förslaget innebär det att varje hushåll får en bredbandsuppkoppling på 1000/1000 Mbit/s för ca 99kr per månad.

Varför enkät?

För att bilda oss en uppfattning om hur många som är intresserade av en gruppanslutning går vi nu ut med denna enkät till samtliga medlemmar. Vid tillräckligt stort intresse tecknas ett gruppavtal där varje hushåll får 1000/1000 Mbit/s bredbandsuppkoppling som ingår i hyran.

Ett nytt bredbandsnät installeras i fastigheten, även kallat LAN (Local Area Network). Varje enskild lägenhet får ett bredbandsuttag monterat på väggen. Det finns inga kapacitetsbegränsningar och uppkopplingskapaciteten till varje lägenhet kan på ett enkelt sätt uppgraderas i takt med ökad efterfrågan. Vi hoppas att du tar dig tid och besvarar denna enkät då det är viktigt att vi får ett bra underlag.

Med hjälp av Ditt svar ges föreningen möjligheten att klargöra vilket intresse som finns. Lämna den vänligen i föreningens brevlåda senast 2017-03-13 . Tack för Din medverkan!